Bierproeverij Breda 21 juni

Vanavond was Proest in een eeuwenoude bierkelder onder een monumentaal pand op de grote markt in Breda. In deze kelder wordt sinds kort bier gebrouwen onder de naam van de oude schuttersgilde St. Joris. Tussen de brouwketels en biertanks hebben we deelgenomen aan een bierproeverij. Wij vinden het belangrijk om onszelf te blijven ontwikkelen en uiteraard valt van iedereen wat te leren! In deze proeverij gingen we wat dieper in op bepaalde biersoorten en kregen we een kleine opfriscursus hoe bier gebrouwen wordt. Deze bierproeverij werd gegeven door een internationaal biersommelier, die hier ook het bitterblond en witbier brouwt waarvan wij mochten proeven van de eerste batch proefbrouwsels. Een ontzettend leuke avond waarbij we met een aantal bierliefhebbers heerlijk hebben kunnen proeven. Mooi om te zien hoe andere mensen bier beleven en dat er zoveel thuisbrouwers zijn in deze omgeving. Of het nu gaat om brouwen in een grote brouwerij of thuis aan je eigen aanrecht. Het gaat om de beleving en dat werd ook deze avond wel weer duidelijk!