Wijnproeverij Breda

Vandaag had Proest een wijnproeverij in Breda. Met 12 verschillende wijnen hebben we er een mooie avond van gemaakt. Deze proeverij was bedoeld om nogmaals de eigen proeverij van Proest onder ogen te nemen. In de proeverij van Proest behandelen we normaal gesproken 5 verschillende wijnen. Hierin is het ons te doen om wijnen zoveel mogelijk tegen elkaar weg te zetten. Wat houdt dit in? Mensen kennis laten maken met de basis van wijn. We bespreken de verschillende wijnen en zoeken naar uiterste in deze proeverij. Het decor was vandaag de achtertuin van een wijn sommelier in het hartje van Breda. We begonnen de proeverij met een heerlijke prosecco uit een van de mooiste gebieden uit Italië. Vanuit hier maakte we een uitstap naar een aantal Franse maar met name ook Spaanse wijnen. De nieuwe wereld werd vertegenwoordigd door een prachtige hout gelagerde chardonnay. Na een mooie Spaanse rosé gingen we door met een heerlijke Italiaanse Montepulciano. We sloten de dag af met een heerlijk dessertwijntje met een paar mooie kazen. Conclusie van de avond: de proeverij zit sterk in elkaar. We gebruiken mooie producten die goed aansluiten bij hetgeen wat we in de proeverij uit willen dragen.