Italiaanse lunch

Vandaag waren we op Domaine D’Heerstaayen in Strijbeek. En wat een waanzinnige plek is dit toch. Het Domaine is een van de oudste wijngebieden in Nederland, waar als sinds 1978 wijn verbouwd wordt aan de rivier de Mark. En dit allemaal in het mooie Brabant. Ter ere van een huwelijks jubileum werden onze gasten eerste verrast met heerlijke borrel. Omdat de dag een Italiaanse tint moest hebben werden tijdens de borrel heerlijke anti pasti geserveerd.

Na de borrel was het tijd voor een drie gangen lunch in de kas van het Domaine. Met lange tafels waar plek was voor 60 personen werd lekker de open haard aangestoken en konden wij de gasten verassen met mooie wijnen en heerlijke gerechten.

Als een wijngaard als locatie gebruikt wordt moet er ook natuurlijk ook wijn geproefd worden. Dit werd uitstekend verzorgd door het Domaine zelf. Daarnaast gaven wij ook nog een scroppino workshop. Onze gasten mochten zelf aan de slag met sorbetijs, prosseco en wodka. De Italiaanse Scroppino wordt in Italië vaak na het eten genuttigd. Wij hebben ons ooit laten vertellen dat de naam van deze cocktail afgeleid is van het woord, wat in het Italiaans betekent ‘steen op de maag’. Het ijs en het koolzuur zorgt voor verlichting in de maag na een zware tafelsessie. En dat was in dit geval nodig!

Tijdens workshops proberen wij altijd zelf zo min mogelijk te doen en vooral de gasten aan de slag te laten gaan. Vaak worden scroppino’s met een blender gemaakt maar niks is zo leuk als zelf met een garde aan de slag te gaan! Dat hebben we in dit geval dan ook gedaan. Uiteraard gaat het met cocktails om verhoudingen. Dit doen we graag een keer voor. Maar het heet niet voor niks workshop, als we zelf geen vieze handen krijgen.

Bent u opzoek naar een gepersonaliseerde workshop? Of het nu gaat om cocktails of uw andere favoriete drankje of hapje? Wij denken graag met u mee voor allerlei soorten catering en workshops op maat!