Een knallend event organiseren?

Een evenement organiseren doe je niet zomaar. Er zijn een hoop zaken waar je aan moet denken waardoor het snel lastig is om het overzicht te bewaren. Zeker als je hier niet dagelijks mee bezig bent. Toch is het zowel zakelijk als in de privésferen waardevol om evenementen of borrels te organiseren.

 

Zakelijke Evenementen

Op vele vlakken is er belang bij het organiseren van zakelijke evenementen. Uiteraard is het altijd goed om je klanten een keer in een informele setting te spreken. Of je bedrijf extra in de schijnwerper te zetten. Maar met name je personeel een keer extra in het zonnetje zetten is veel waard. Zeker in tijden waar het krap is op de arbeidsmarkt, geloof ik er heilig in dat bedrijven die goed zijn voor hun personeel de uiteindelijke winnaar zijn. Uiteraard is het belangrijk om je werknemers goed te belonen, maar samen met je collega’s dansen of een biertje drinken zorgt voor een enorme boost van het algemene moraal. En zorgt ook vaak nog voor veel plezier achteraf.

 

Privé feesten

Afgelopen weekend organiseerde de buurman een Halloween feest voor de straat. Een tent werd opgezet en pompoenen uitgesneden. Wij zorgden voor een paar heaters, wijn en een tap. Ondanks dat evenementen organiseren mijn werk is, werd ik toch weer verrast door het effect dat dit buurtfeestje in Princenhage had op iedereen. Waar normaal gesproken iedereen zijn eigen ding doet en netjes gedag tegen elkaar zegt. Kwamen we nu in een ongedwongen sfeer samen. Je ziet toch al snel dat je veel overeenkomsten hebt met mensen en ondanks dat dit niet het doel was werden de eerste zakelijke afspraken al gemaakt. Wat een kleine beetje energie van een aantal mensen al niet kan doen. Prachtig om te zien

 

Een succesvol evenement

Een aantal zaken zijn wat ons betreft onmisbaar voor het slagen van je evenement. Buiten uiteraard de hardware van stroom en materiaal. We stellen onszelf altijd de volgende vragen en op basis daarvan werken we ons concept uit.

 

  • Welke doelgroep
  • Wat is het doel van het evenement
  • Welke locatie

 

Uiteraard vanzelfsprekende punten in iedere lancering van een product of dienst. Maar er wordt nog vaak genoeg een paar kratten bier gehaald en via een usb box muziek aangezet. Terwijl met net wat meer aandacht je hier iedere keer iets speciaals van kan maken. Voor ieder budget zijn er altijd al veel mogelijkheden. En het optimaal en creatief benutten van het budget is waar onze kracht ligt.

 

De doelgroep is uiteraard belangrijk om te zien wat voor type evenement hier het beste bij past. Een feest? Of toch meer een borrel setting waarin genetwerkt kan worden.

 

Is het doel van het evenement om je bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Of gaat het om het bedanken van het personeel na een jaar lang hard werken.

Iedere locatie heeft zijn eigen charme. Lekker de openhaard aan of een feesttent in de tuin. Of toch je eigen loods aankleden. Er zijn verschrikkelijk veel mogelijkheden om iedere keer weer voor een verrassing te zorgen. Te lang blijven hangen in een oud concept kan ook tegen je werken. Uiteraard wil je iets creëren waar iedereen bij ‘moet’ zijn en in een tijdperk waar niemand iets wil missen moet jouw event natuurlijk bovenaan de lijst staan.

 

Catering:

Onmisbaar voor ieder evenement is de juiste cateraar. Iemand die aanvoelt wat je event nodig heeft. En die de vertaalslag kan maken van de bovenstaande geïnventariseerde punten. Een cateraar die met enthousiasme en passie van ieder evenement iets unieks wil maken. Maar zeker ook met representatief personeel die jouw boodschap uitdragen!

 

Daarom geloven wij in korte lijnen en de combinatie van evenementenbureau en cateraar. Met 1 partij om de tafel die alles in huis heeft schakelt het makkelijker en vanwege deze combinatie heb je een partij die ieder probleem of obstakel tackelt voor een probleemloos evenement.

 

Dus nog geen kerstborrel of winter event gepland in december? Neem dan nu contact op en kijk vrijblijvend wat we voor u kunnen doen.